RYBA JMÉNEM PANGASIUS
Pangasius je chuťově velice dobrá ryba, jen je potřeba brát na
zřetel v jakých podmínkách chov probíhá, jako každá sumcovitá ryba
trpí tzv. kožovcem kožním parazitem, který způsobuje v prvním roce velké
ztráty,
proto se v odchovném prostředí přistupuje ke koupelím
v malachitové zeleni, která je silně # karcinogenní. Do některých
evropských zemí je zákaz dovozu z těchto chovů, tak se to řeší
přes třetí země. Každý by měl toto riziko zvážit, naše ryby jsou kvalitní
a dobré. Pangasius je sladkovodní ryba a chová se v deltě Mekongu, což
znamená:
1) Má méně jodu, protože je sladkovodní
2) Mekong stahuje všechnu špínu z Thajska, Vietnamu a Laosu.
To je přesně ta řeka, která sbírá všechny humusy, které do ni amíci
naházeli ve válce s Vietnamem a taky do které tečou špíny z továren co
jich jenom ve Vietnamu je.
3) Nikdy není čerstvý, vždy jenom dovezený přes půl planety.
NEBRAT.Lidi proboha proberte se. Ve všech článcích se tato ryba velmi
oslavuje jak nemá kosti, jak je strašně zdravá, jak je mořská.
Prd a bobek.
Pěstuje se ve sladkých vodách, okolo Mekongu, v teplé vodě hodně rychle
dorůstá do "jateční velikosti" - rybka to je nevídaně žravá,
ovšem čím je krmena je vietnamským tajemstvím.
Opravdu není cítit po rybách - není protože je napraná vodou (některé
super levné filety v našich obchodech mají až 50% vody).
Laboratorně jsou výsledky výživových hodnot také nevalné - ryba v sobě
nemá vůbec nic, totálně prázdné kalorie.
A vrchol všeho je, když se někde prodává jako čerstvá fileta -
neexistuje, je to vyrobeno rozmražením - čerstvý pangas se sem vůbec
nedodává.
A poslední věc - už jste viděli kvalitu za takový mrzký peníz a z Vietnamu
je cesta dlouhá. A proto - vezměte rozum do hrsti a kupte našeho kapra.
Dobrou chuť.
Tomáš Nádeníček
—————
—————
—————
—————