Spousta malých skutků činí život velkým.

Kuřecí dobroty č.2.......

 

 

Smetanová kuřecí prsíčka

4 plátky kuřecích prsíček

100 g šunky

150 g žampionů

50 g Rama Classic

150 ml Rama Cremefine na vaření

 sůl

 pepř

Na Ramě osmažíme na nudličky nakrájenou šunku a na kousky nakrájené kuřecí maso. Osolíme, opepříme, necháme chvíli dusit, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony a opět podusíme. Nakonec směs podlijeme smetanou. Podáváme s vařenými bramborami.

Kuřecí taštičky

6 kuřecích řízků

6 plátků šunky

6 plátků tvrdého sýru

1 hrst libečku

6 lžiček hořčiče plnotučné

 sůl, pepř

250 ml Rama Cremefine ke šlehání

dle potřeby hl. mouku,

vejce, strouhanku

2 lžíce Rama Culinesse

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Pomažeme hořčičí, posypeme libečkem. Poklademe plátky šunky a sýra a zabalíme do taštičky. Je lepší sepnout párátkem. Obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka) a naskládáme do ohnivzdorné mísy vymazané Ramou Culinesse. Zalijeme smetanou a dáme zapéci.
Podáváme s bramborovou kaší.

Kuře s hořčicovou omáčkou

40 dkg kuřecích prsou

0,25 l Rama Cremefine ke šlehání

5 lžic hořčice plnotučné

1 lžíce Rama Classic

500 g těstovin

sůl

pepře mletého

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, orestujeme na rozpuštěné Ramě cca 5 minut, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a smetanu, provaříme a podáváme nejlépe s těstovinami.

Poznámka: Je to rychlé a velmi dobré jídlo.

Kuřecí rychlovka

4 kuřecí prsa

2 lžíce kremžské hořčice

 sůl

 pepř

 Bertolli Classico olivový olej

Kuřecí plátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme kremžskou hořčicí. Ihned můžeme smažit na Bertolli olivovém oleji. Je to výborný a hlavně velice rychlý recept bez nakládání masa.

Poznámka: Místo kuřecích prsou můžeme použít jakékoliv jiné maso.

Pikantní řízky v těstíčku

4 kuřecí řízky

2 vejce

3 lžíce solamylu

3 stroužky česneku

1 lžička pálivé papriky

1 lžička sladké papriky

1 lžička majoránky

1 lžička kari

 

 

Těstíčko

1 ks vejce

2 lžíce hladké mouky

2-3 lžíce mléka

sůl

V hluboké misce smícháme vejce, solamyl, koření a prolisovaný česnek. Řízky naklepeme, osolíme a ponoříme na noc do marinády. Druhý den připravíme těstíčko smícháním vejce, mléka a mouky. Těsto musí být "patlavé". Řízky namočíme do těstíčka a ihned smažíme.

Bělohorské krůtí závitky

4 krůtí stehenní řízky

4 plátky slaniny

2 nožičky párku

1 pórek

1 kyselou okurku

1 papriku

sůl, pepř

2 lžíce Rama Classic

Řízky naklepeme osolíme a opepříme. Na každý řízek položíme 1 plátek slaniny, 1/2 nožičky párku, plátek pórku, 1/4 kyselé okurky, proužek papriky - zavineme a omotáme nití. Závitky dáme do Ramou vymazané zapékací mísy. Maso průběžně podléváme vodou, aby se vytvořil dostatek šťávy. Podáváme s bramborami nebo houskovým knedlíkem.

Kuře s nudlemi

4 kuřecí stehna

nudle (těstoviny)

ementál

oregano

trochu másla

Osolená a opepřená stehna s trochou másla upečeme v troubě do zlatova. Nudle (nebo jiné těstoviny) uvaříme. Hotová stehna se pokryjí každé zvlášť vrstvou nudlí. Posypeme oreganem a bohatě strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby.

Jogurtové kuřecí řízky

kuřecí prsa

1 smetanový bílý jogurt

1-2  vejce

sůl,  pepř

strouhanka se sezamovým semínkem

koření (kari, mletý muškát.květ ...)

Kuřecí řízky jemně naklepete, osolíte, opepříte. Do nádoby s víčkem rozmícháte marinádu: bílý jogurt, do něj klepnete vejce a osolíte, opepříte a přidáte koření (muškátový květ, kari, česnek, co kdo má rád). Řízky v marinádě důkladně obalíte a necháte je v ní minimálně do druhého dne uležet. A pak opatrně je obalujete pečlivě ve strouhance. A potom smažíte, ale velmi opatrně, protože maso je křehké a šťavnaté.

Kuřecí řízky gyros

5 kuřecích (krůtích) řízků

sůl, mletý zázvor

Knorr Kořenicí mix Gyros

česnek

1 lžíce chilli omáčky

asi 2 lžíce sojová omáčka

asi 2 lžíce worčestrová omáčky

 hladká mouka

dle potřeby Knorr Hotová jíška tmavá

1/4 - 1/2 Rama Cremefine na vaření

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, posypeme mletým zázvorem, gyros kořením a propasírovaným česnekem, to celé obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme. Přidáme chilli  omáčku, sójovou omáčku a worčestrovou omáčku, a zalijeme vodou. Pokud je to nutné, zahustíme tmavou jíškou, a nakonec přidáme smetanu - Ramu Cremefine na vaření. 

Zapečené těstoviny s kuřecím masem

4 kuřecí prsa

5 paprik zelených

1 cibule, větší

Bertolli Classico olej

1 balení těstovin

20 dkg eidamu

Uvaříme těstoviny, nejlépe vrtulky. Na kostičky nakrájenou cibulku osmažíme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené maso a na proužky nakrájenou papriku. Vše podusíme doměkka. Smícháme těstoviny se směsí v zapékací míse,  posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby

Kuře a la husa

1500 g kuřecího masa

300 g jablek

500 ml černého piva

2 lžíce Rama

sůl, pepř, kmín

Kuře omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky a vložíme je dovnitř kuřete. Na pánvi rozpálíme Ramu a na ní ze všech stran opečeme celé kuře. Podlijeme asi 150 ml vody a dusíme v troubě pod pokličkou asi 20 minut. Přilijeme pivo a pečeme odklopené dalších 20 minut, než kuře zčervená. Průběžně podléváme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím.

Kuře plněné žemlovou nádivkou

1 kuře

1 lžíce Bertolli Classico olivového oleje

Sůl

grilovací koření

pepř

4  žemle

5 lžic mléka

1 vejce

1 lžíce Rama

150 g zeleniny (mrkev, hrášek, brokolice, apod..)

muškátový oříšek

petrželka

Kuře omyjeme, osušíme, okořeníme grilovacím kořením, posolíme a opepříme. Nádivku si připravíme tak, že žemle nakrájené na kostičky namočíme do vlažného mléka se žloutkem. Přimícháme Ramu a doměkka podušenou zeleninu.Nakonec do nádivky zamícháme sníh z bílku, strouhneme muškátový oříšek a nasekanou petrželku. Nádivkou plníme kuře. Pečeme asi 40 minut a podléváme výpekem, popřípadě vodou.

Kuře po španělsku

1 kuře

1 dcl Rama Culinesse

1 stroužek česneku

100 g nakrájené cibule

1 lžička soli

1 lžíce cukru

 worcester

1 lžíce octa

100 ml Kečup Hellmann´s

100 ml vody

Omyté a naporcované kuře vložíme do pekáče a během pečení potíráme kořenovou omáčkou a prolisovaným česnekem. Kořenovou omáčku vyrobíme tak, že cibuli, sůl, ocet, cukr, worcester, pepř, kečup a vodu smícháme a a 15 minut povaříme.

Pavlovické řízky

400 g kuřecích řízků

3 vejce

150 g strouhaného sýra

3 lžíce hladké mouky

4 lžičky Rama Culinesse

Kuřecí řízky překrojíme na 2-3 menší řízečky, mírně naklepeme a osolíme. Z vajec a strouhaného sýra uděláme těstíčko, řízečky z jedné strany obalíme v hladké mouce a na ni dáme kopeček těstíčka. Sýrem vložíme do rozpálené Ramy Culinesse a smažíme, až sýr zrůžoví. Pak obrátíme a dosmažíme do růžova i druhou stranu. Podáváme s bramborami v jakékoliv podobě, se zeleninovou oblohou, nebo salátem.

 

Uzlíčky s kuřecím masem

250 g kuřecího masa

¼ lžičky zázvoru

¼ lžičky pepře

1 lžička soli

½ lžičky papriky

4 stroužky česneku

1 lžička citronové štávy

1-2 lžíce oleje

1 balení listového těsta

1 pórek

Maso nakrájet na kousky velikosti mandle a smíchat s kořením, česnekem a citr. šťávou. Nechat minimálně 30 min. odležet a pak zprudka opéct. Z těsta vykrájet čtverce, naplnit směsí masa, uzlík zavázat pórkovým provázkem a upéct v troubě dozlatova.

Zajímavé kuře

1 kg kuřete

2 lžíce plnotučné hořčice

2 dcl oleje

3 stroužky česneku

1 lžíce Aromat Knorr

3 dcl vody

pepř

sůl

cibule

Nejprve ušleháme olej, vodu, drcený česnek, pepř, vegetu, hořčici. Na dno pekáče  na kolečka nakrájíme větší cibuli, poklademe kousky naporcovaného a osoleného kuřete, zalijeme nálevem a necháme 24-48 hod v chladnu. Pečeme 20 min přikryté poklicí. Poté ji sundáme a dopékáme volně.
Flambovaný kuřecí řízek s brokolicí

300 g kuřecích řízků

2 plátky plátkového sýra

½ hrnečku brokolice

sůl

Aromat Knorr

5 cl slivovice nebo jiného podobného alkoholu

Rama Classic

Kuřecí řízky  jemně naklepu, osolím a vetřu do nich Aromat Knorr. Brokolici nastrouhám zasyrova na jemno. Na pánvi rozpálím tuk a maso zprudka opeču z obou stran, poté snížím plamen a cca 5 min opékám. Na opečené řízky nasypu nastrouhanou brokolici, zakryju plátky sýra a nechám roztavit. Pak pánev sundám z plamene a přiliji panáka alkoholu, který opatrně v nakloněné pánvi zapálím a nechám vyhořet. Maso tak získá skvělou chuť, naposledy přidám oříšek Ramy Classic a podávám nejlépe s vař. brambory.

Zapečené kuře s houbami a sýrem

500 g kuřecích prsou nebo stehenních řízků

1 balení žampionů (konzerva)

100 g  eidamu

Rama Classic

Pepř, sůl

Knorr gyros kořenicí mix

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením Knorr gyros kořenicí mix a opečeme na oleji. Houby pokrájíme a dusíme na másle doměkka. Pekáček vytřeme Ramou, vložíme prsíčka, posypeme houbami a rozložíme plátky eidamu. Pečeme, dokud sýr nezačne zlátnout. Podáváme s vařenými bramoborami nebo s rýží.

Kuře s jogurtem

1 kuře

2 malé bílé jogurty

2 lžíce Bertolli Classico olivového oleje

2 lžíce grilovacího koření

5 stroužků česneku

2 lžičky sekané petrželky

1 lžička sekané bazalky

Kuře naporcujeme, jogurty smícháme s Bertolli Classico olivovým olejem, kořením, bylinkami a drceným česnekem. Jednotlivé porce jogurtovou marinádou natřeme, už nesolíme a necháme 1 hodinku odležet. Naskládáme do pekáčku, podlejeme půl hrnečkem vody a pečeme asi 50 minut. Pokud pečeme v horkovzdušné troubě, maso poskládáme pouze na rošt. Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Poznámka: Jogurt udělá vynikající kůrčičku.

Kuřecí prsa v parmazánovém těstíčku

4 prsní kuřecí řízky

1 jogurt

1/2  citronu

2 lžíce hořčice

10 dkg parmezánu

10 dkg strouhanky

3 stroužky česneku

15 dkg Rama Classic

2  vejce

sůl, bílý pepř, oregano, chilli, šalvěj

Řízky osolíme a opepříme. Smícháme vejce, koření, citronovou šťávu, hořčici, jogurt a rozetřený česnek, a v této marinádě necháme maso naložené do druhého dne. Strouhanku smícháme se strouhaným parmezánem a ve směsi obalíme řízky. Naskládáme je do zapékací misky vymaštěné máslem. Pečeme zvolna asi 40 minut až mají řízky zlatavou barvu. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.

Krůtí maso zapékané se sýrem

600 g krůtího masa z prsou

2-3 stroužky česneku

sůl, pepř

1 lžíce koření (majoránka, petrželka, dobromysl)

4 lžíce Bertolli Classico oleje

2 lžíce Rama Máslová

2 lžíce hrubé mouky

3 dcl bílého vína

1 hrneček smetany

2-3 žloutky

150 g strouhaného sýra

tuk na vymazání zapékací misky

Krůtí maso nakrájíme na kostky, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a okořeníme. V horkém oleji maso krátce osmažíme, až se zbarví dozlatova. Zapékací mísu vymastíme olejem a maso do ní vložíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vínem a smetanou a rozšleháme. Po částečném vychladnutí do ní vmícháme žloutky a strouhaný sýr. Zálivku nalijeme na maso v zapékací míse a v předehřáté troubě zapečeme pokrm dozlatova. Podáváme s bramborami nebo s hranolky.

Česnekové kuře se sýrem a se šlehačkou

1 kuře

50 g Rama Classic

4 stroužky česneku

200 g eidamu

1 Rama Cremefine ke šlehání

špetku soli

Kuře nasekáme na menší porce, osolíme a naskládáme do Ramou vymazaného pekáče. Česnek nakrájíme na tenké plátky a posypeme jím porce kuřete, vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme Ramou Cremefine ke šlehání. Pečeme v mírně teplé troubě asi 45 minut do zlatohněda. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Kuřecí plátek na pórku a kari

1 ks kuřecí řízek marinovaný v jogurtu a kari koření

1/4 středně velkého pórku

1 malou cibuli

kari

mořská sůl

1 lžíce Bertolli Classico olivový olej

Na lehce rozehřátou pánev nalijeme trošku Bertolli Classico olivového oleje, přidáme najemno nakrájenou cibuli a ihned na ni vložíme plátek kuřecího masa. Rychle orestujeme z obou stran a podlijeme vodou. Přiklopíme poklicí, necháme 5 min. podusit a přidáme najemno nakrájený pórek. Dusíme dále pod pokličkou doměkka.

 

Kousky s kari omáčkou

4 plátky kuřecích prsíček

sůl, pepř černý

1 lžíce Bertolli Classico olivový olej

1 balení sterilovaná kukuřice

1 lžíce kari koření

1 lžička solamylu

1 ks  cibule menší

150 ml Rama Cremefine ke šlehání

 Knorr Aromat

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na   oleji dorůžova. Přisypeme kukuřici, kari, solamyl, pokrájenou cibulku, zalijeme Ramou Cremefine ke šlehání a ochutíme Knorr Aromatem dle chuti a povaříme.

Primátorský řízek

600 g kuřecích prsíček

2 vejce

2 housky

sůl

olej

máslo

Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky (2 na porci), mírně naklepeme a osolíme. Housku (alespoň 1 den starou)  nakrájíme na jemné nudličky. Maso obalíme v rozšlehaných vejcích a v nudličkách z housky a  ihned dáme smažit do rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené řízky pokapeme rozpuštěným máslem a ihned podáváme.

Příloha:  bramborová kaše, vařené brambory

Kuřecí omáčka

kuřecí maso

1 konzerva žampionů

1 konzerva kukuřice

brokolice

sůl

grilovací koření

hladká mouka

olej

Rama Cremefine na vaření

0,5 l kuřecího vývaru (stačí přidat bujón do omáčky, doporučuji s tymiánem a česnekem)

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a posypeme grilovacím kořením, přilejeme 2 lžíce oleje, promícháme a můžeme nechat 10 minut odležet. Poté rozpálíme pánev, dáme 2 lžíce másla, necháme rozpustit a přidáme kuřecí maso. Orestujeme, a poté zalijeme kuřecím vývarem. Jakmile vývar začne vřít, zeslabíme a vaříme do změknutí masa, poté přidáme žampiony, kukuřici a brokolici, kterou nakrájíme na menší kousky. Takto vaříme už jen asi 7 minut, poté přilijeme Rama Cremefine na vaření a zahustíme moukou.

Kuře s nivou na česneku

1 kg brambor

1 kuře

100 g nivy

150 ml Rama Cremefine na vaření

8 stroužků česneku

kari koření

grilovací koření

sůl

olej

Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, kterými vyložíme vymaštěnou zapékací misku. Na brambory poklademe porce kuřete, osolíme, okořeníme, přidáme nakrájený česnek, nahrubo nakrájenou nivu a zalijeme smetanou. Pečeme asi 60 minut

Hedvábné řízečky

4 kuřecí řízky

2 lžíce měkkého tvarohu

sůl

kari

2  bílky

hladká mouka

strouhanka

Rama Culinesse

Naklepeme řízky, osolíme je, obalíme v hladké mouce, těstíčku a ve strouhance. Smažíme na oleji. Podáváme k bramborové kaši. Na těstíčko promícháme tvaroh, bílky, sůl a kari koření.

Kuře chrochtálek

1 kuře

4 plátky sýra

4 plátky šunky

2 bobkové listy

4 zrnka pepře

4 kuličky nového koření

4 kuličky jalovce

1/8  másla

Osolené kuře, ke kterému jsme přidali koření, pečeme za občasného podlévání na másle. Krátce před dopečením kuře rozporcujeme a na každou porci přitiskneme půl plátku šunky a tenký plátek sýra. Krátce zapečeme, aby se sýr jen částečně roztavil.

Zapečený kuřecí plátek

4 kuřecích řízků

12 brambor

100 g plátkového sýra

100 g slaniny

250 ml šlehačky

1 dcl vývaru

5 stroužků česneku

sůl, pepř, kmín

olej

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček potřeme olejem, maso naskládáme na dno, na maso položíme anglickou slaninu. Brambory oškrábeme, nakrájíme na plátky a po vrstvách, které vždy osolíme a okmínujeme naskládáme na maso. Pečeme asi 30minut. Poté maso zalijeme směsí šlehačky a vývaru, do které jsme přidali nastrouhaný česnek. Po zalití na směs naskládáme plátkový sýr a pečeme ještě asi 15 minut.

Falešný kuřecí řízek

2 vejce

0,25 l mléka

200 g zbytek tepelně upraveného kuřecího masa

2 stroužky česneku

1 lžíce Aromat Knorr

sůl

špetka kypřícího prášku

polohrubá mouka

Rama Culinesse

petrželová nať

Žloutky smícháme s mlékem, přidáme nadrobno nakrájené maso, rozetřený česnek, jemně nasekanou nať, Aromat Knorr, špetku prášku do pečiva a osolíme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těstíčko pak klademe lžící do rozpáleného tuku jako kopečky, které rozetřemena na placičkyi

Kuřecí prsíčka se sýrem

400 g kuřecích prsíček

400 g tvrdého sýra

1 lžička soli, 1 lžička pepře

1 lžička sladké papriky

1 lžička pálivé papriky

125 ml Rama Cremefine na vaření

10 dkg Rama Classic

Kuřecí prsíčka omyjeme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme z obou stran sladkou i pálivou paprikou. Vložíme do vymazaného pekáčku máslem. Posypeme nastouhaným tvrdým sýrem. Do rohů pekáčku nalijeme smetanu. Před vložením do trouby posypeme jemně paprikou a pokladame 4 slabé plátky másla. Pečeme ve vyhřáte troubě.

 

 

Kuřecí řízky se šunkou a žampiony v alobalu

4 ks  kuřecích prsíček

10 dkg  šunky

10 dkg  žampionů

Rama Classic

Rama Culinesse

sůl, pepř

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opečeme po obou stranách na pánvičce s rozehřátým olejem a přeložíme na 4 čtverce alobalu. Žampiony pokrájíme na plátky, osmažíme na másle a rozložíme na kuřecí řízky. Šunku nakrájíme na hranolky, navršíme na řízky, alobal dobře uzavřeme, přeložíme na pánvičku a zapečeme. Jakmile se alobal nafoukne, pokrm vyjmeme, alobal rozstřihneme a podáváme.

Kuřecí nudličky

600 g kuřecích nebo krůtích prsou

1 cibule

1 menší pórek

4 rajčata

4 žampiony

50 g nasekaných upražených mandlí nebo arašídů

2 lžíce Bertolli Classico olivový olej

2 lžíce sójové omáčky

1 lžička cukru

1 vejce

1 lžička solamylu

1 lžička směsi Čína

dcl bílého vína

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a naložíme do směsi oleje, sójové omáčky, solamylu, cukru, vejce a koření. Necháme uležet alespoň 12 hodin. Potom smažíme na oleji a postupně přidáváme na proužky nakrájenou cibuli, pórek, žampiony a na dílky nakrájená rajčata. Nakonec přidáme nasekané arašídy (mandle), podlijeme bílým vínem, krátce podusíme a podáváme nejlépe s rýží.

Zapečené brambory se smetanou a česnekem

1 kg brambor

5 stroužků česneku

2 balení Rama Cremefine na vaření

200 g kuřecího nebo vepřového masa

4 lžičky Rama Classic

25 dcl tvrdého sýra (dle vaši chuti a výběru)

hovězí bujón Knorr

Nejprve nakrájíme nadrobno maso (dle vašeho výběru) a orestujeme na pánvi a zatím necháme stranou. Syrové brambory nakrájíme na kolečka a poklademe na pekáč. Na brambory dáme sádlo nebo máslo a posolíme, dáme další vrstvu brambor a posypeme Sypkým Hovězím bujónem Knorr (opatrně aby jste to neměli moc slané). Na další vrstvu brambor prolisujeme hlavu česneku (rovnoměrně), přidáme orestované kostičky masa, posypeme bujónem a polijeme Rama Cremefine na vaření. Pak dáme další vrstvu brambor, kterou také posypeme Sypkým Hovězím bujónem Knorr a také polijeme Rama Cremefine na vaření. Pak dáme péci do předehřáté trouby a před koncem přidáme nastrouhaný nebo nakrájený sýr.

Kuřecí směs v bramboráku

300 g kuřecího masa

½ lžičky karí

½ lžičky grilovacího koření

1 lžička sojové omáčky

1 sklenice leča

2 stroužky česneku

1 lžíce Kečup Hellmann‘s

1 cibule

olej

Připravíme si těsto na bramboráčky jak ho máme rádi a upečeme je. Zároveň si připravíme náplň – maso orestujeme na oleji, přidáme koření, lečo, česnek, kečup Hellmann‘s a cibuli nakrájenou na kousky. Vše prohřejeme. Nakonec dáme směs na bramborák a ten přehneme na polovic.

Zapečená kuřecí prsa se žampiony

40 dkg kuřecí prsa

3 dcl Rama Cremefine na vaření

20 dkg madeland (nebo jiný tvrdý sýr)

1 stroužek cibule

30 dkg žampionů

1 lžička sladké papriky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

1 lžíce olivový olej Bertolli

1 lžíce másla

1 lžička tabasca (nebo jiného ostré koření)

Kuřecí prsa nakrájíme na velké nudle, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a necháme několik hodin, nejlépe do druhého dne odležet. Mezitím si na plátky nakrájíme žampiony, pokrájíme cibuli. Polovinu žampionů osmahneme na másle s cibulí, osolíme a přidáme tabasco. Do zapékací mísi poklademe připravená kuřecí prsa, posypeme strouhaným sýrem, osmahnutými žampiony s cibulkou a vše zalijeme Rama Cremefine na vaření. Dáme zapéci cca na 30min.
Hotový pokrm ještě přizdobíme zbytkem žampionů, které také osmahneme na másle. Podáváme s vařeným bramborem.

Úžasná kuřecí jatýrka

1 balení kuřecích jater

20 plátků anglické slaniny

dle chuti brambory

Tatarská omáčka Hellmann‘s

Kuřecí jatýrka jednotlivě zabalíme do plátků anglické slaniny a upevníme párátky. Naskládáme do zapékací misky a pečeme v předehřáté troubě až slanina zrůžoví. Zapékací misku nemusíme vymazávat, játra nesolíme, při pečení přijmou chuť slaniny. Podáváme s vařenými brambory, tatarskou omáčkou Hellmann‘s a hlávkovým salátem. Je to kalorická bomba, ale jednou za čas si ji určitě můžeme dopřát!

Kuře v listovém těstě

4 kuřecí prsa (lepší stehenní řízky)

250 g žampionů

1 balení listového těsta

80 g anglické slaniny

1  cibule, 1  vejce

sůl, pepř

sezamové semínko na posypání balíčků

Osolená a opepřená kuřecí prsa opečeme z obou stran. Rozpustíme máslo, na kterém jemně osmahneme krájenou cibuli. Přidáme na plátky krájené žampióny a podusíme. Ochutíme solí a pepřem, necháme vychladnout. Z listového těsta vyválíme čtverec. Vložíme kuřecí prso, obložíme žampióny, navrch dáme plátek slaniny a zabalíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě 200°C zhruba 20 minut. Podáváme samostatně nebo s vařenou zeleninou.

Kuřecí řízek se špenátovou náplní

Kontakt

Tomáš Nádeníček

tomasnadenicek@seznam.cz

Vyhledávání

 

Novinky

19.01.2009 20:24

novinka od ŠKODOVKY

  Autonovinky 2009: start do nejisté doby   Nic není definitivní. To dnes platí ve světě aut víc než kdy jindy. Kdo ví, jestli ještě na konci roku budou některé značky existovat. Ohlášené novinky už automobilky ale asi na trh uvedou; stály je moc peněz a energie. Česko se v novém roce...
11.01.2009 22:00

CO DĚLAT PŘI DOPRAVNÍ NEHODĚ...DŮLEŽITÉ...

Co dělat při dopravní nehodě: velký průvodce novinkami   Česká republika - Od Nového roku přestala policie jezdit k dopravním nehodám, při nichž vznikla škoda nižší než sto tisíc korun. Řidiči s sebou musí nově vozit formulář pro záznam o nehodě. Obsahuje všechny...
11.01.2009 10:05

Škoda Tudor II

Češi touží po kupé škodovky: Škoda Tudor dvakrát jinak Čtvrtá modelová řada mladoboleslavské automobilky bude velkoprostorová - to už je jisté. První "roomsterovaté" škodovky se začnou prohánět po silnicích v roce 2006. Kam by pak měla tuzemská automobilka zaměřit svou...
04.01.2009 22:10

PRO ŘIDIČE

Doporučuji každému řidiči a i tomu kdo si hodlá ř.p. udělat.Sám jsem se divil kolik jsem toho už zapomněl a to za volantem sedím denno denně. ...
28.12.2008 14:23

aktuální novinky

  Novinky.cz

EMINA © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode