Spousta malých skutků činí život velkým.

VIRUS!!!!!!

23.08.2009 13:55

Nový trojský kůň ohrožuje české a slovenské počítače

V Česku a na Slovensku se v červnu objevil nový virus s názvem Bredolab, který se hned stal největší tuzemskou počítačovou hrozbou. V obou zemích měl tento trojský kůň mezi všemi viry podíl sedm procent. Překonal tak dokonce zákeřný červ Conficker, který již několik měsíců napadá po celém světě počítače s operačním systémem Windows. Vyplývá to ze statistiky antivirové společnosti Eset.

 

Cílem nového trojského koně Breolab je v počítači vypnout zabezpečení operačního systému, aby se do něj mohl nainstalovat další škodlivý kód.

Trojský kůň

Trojský kůň či Trojan je program, který se tváří jako legitimní, ale přitom vykonává funkce, které mohou ohrožovat bezpečnost uživatelových dat na PC. Trojan umožňuje útočníkovi ovládat na dálku napadený počítač.

Své jméno dostal trojský kůň podle pověsti o městě Trója. Za městskou bránu byl podle bájí dopraven dřevěný kůň s vojskem, které se skrývalo jeho útrobách. Útočníci tak nepozorovaně pronikli za hradby a město pak dobyli.

Nový trojský kůň Breolab se sám umisťuje do běžících procesů v počítači a snaží se vypnout bezpečnostní programy operačního systému, takže uživatel o něm nemusí vůbec vědět. Je schopný se sám kopírovat do systémových souborů a spouštět se při každém zapnutí počítače.

Zároveň tento virus komunikuje se vzdáleným serverem prostřednictvím HTTP. Pokud je tedy tento trojský kůň v systému, jeho hlavní úlohou je stahovat do infikovaného počítače další škodlivé programy.

V ostatních zemích Evropy i celosvětově je nejrozšířenější zákeřný počítačový červ Conficker. V mnoha státech, kde je Conficker jedničkou, zároveň dosahuje velmi vysokých podílů mezi všemi detekovanými hrozbami. Například na Ukrajině (27,16 %), v Rusku (20,43 %) a v Jižní Africe (16,60 %).

Jak se proti Confickeru bránit

Pokud váš počítač nebyl chráněný a nejste si jistí stavem jeho bezpečnosti, můžete jej bezplatně oskenovat nástrojem Eset Online Scanner. Pokud vám scanner ohlásí, že váš počítač je infikovaný červem Conficker, můžete stáhnout a využít nástroj Eset Conficker Removal Tool na odstranění tohoto červa.

Bezpečnostní experti také důrazně doporučují nainstalovat do počítače všechny dostupné bezpečnostní aktualizace, které jsou dostupné přes systém automatických aktualizací nebo přes stránku Windows Update.

Na druhém místě za Confickerem se v celosvětovém měřítku s osmi procenty umístil INF/Autorun. Tak je označována směs hrozeb, nejčastěji trojských koní, šířících se přes vyměnitelná média.

Vysoký podíl mezi počítačovými infiltracemi měl v dubnu také virus OnLineGames snažící se odcizit hlavně přístupové údaje k účtům hráčů populárních online počítačových her.

 

 

TADY SI MŮŽETE SCELA ZDARMA STÁHNOUT PLNOU VERZI ANTIVIRUSU AVAST PRO NEKOMERČNÍ UŽITÍ,NUTNÁ JE POUZE REGISTRACE KTERÁ JE HOTOVÁ ZA PÁR MINUT,PO REGISTRACI VÁM BUDE NA VAŠI EMAILOVOU ADRESU ZASLÁN KLÍČ KTERÝ PO VLOŽENÍ FUNGUJE JEDEN ROK,PO UPLINUTÍ SI ZAŽÁDÁTE O DALŠÍ A TAK DÁLE.........

 

 

                             Download avast! Home Edition - Stahuj.cz

Kontakt

Tomáš Nádeníček

tomasnadenicek@seznam.cz

Vyhledávání

 

Novinky

19.01.2009 20:24

novinka od ŠKODOVKY

  Autonovinky 2009: start do nejisté doby   Nic není definitivní. To dnes platí ve světě aut víc než kdy jindy. Kdo ví, jestli ještě na konci roku budou některé značky existovat. Ohlášené novinky už automobilky ale asi na trh uvedou; stály je moc peněz a energie. Česko se v novém roce...
11.01.2009 22:00

CO DĚLAT PŘI DOPRAVNÍ NEHODĚ...DŮLEŽITÉ...

Co dělat při dopravní nehodě: velký průvodce novinkami   Česká republika - Od Nového roku přestala policie jezdit k dopravním nehodám, při nichž vznikla škoda nižší než sto tisíc korun. Řidiči s sebou musí nově vozit formulář pro záznam o nehodě. Obsahuje všechny...
11.01.2009 10:05

Škoda Tudor II

Češi touží po kupé škodovky: Škoda Tudor dvakrát jinak Čtvrtá modelová řada mladoboleslavské automobilky bude velkoprostorová - to už je jisté. První "roomsterovaté" škodovky se začnou prohánět po silnicích v roce 2006. Kam by pak měla tuzemská automobilka zaměřit svou...
04.01.2009 22:10

PRO ŘIDIČE

Doporučuji každému řidiči a i tomu kdo si hodlá ř.p. udělat.Sám jsem se divil kolik jsem toho už zapomněl a to za volantem sedím denno denně. ...
28.12.2008 14:23

aktuální novinky

  Novinky.cz

EMINA © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode