Spousta malých skutků činí život velkým.

Pozor na nealko pivo........

05.03.2009 23:26

TEST: I po nealko pivu NADÝCHÁTE

Je čím dál populárnější, zároveň jej ale opřádá spousta mýtů a pomluv. Řeč je o nealkoholickém pivu.

V našem testu jsme vyzkoušeli, jestli po vypití nealkoholického piva skutečně policistům nenadýcháte.


Princip testu byl jednoduchý. Po každém vypitém nealko pivu nám dal jihlavský strážník dýchnout do přístroje, který policisté používají při silničních kontrolách. Celkem jsme vypili šest piv a uskutečnili jsme 13 testů.
 

Výsledek byl totiž překvapivý. Bezprostředně po vypití nealkoholického piva tester ukázal v dechu přítomnost alkoholu, a to až do hodnoty 0,4 promile. Nadýchat takové množství při policejní kontrole, můžete rovnou začít šetřit na pokutu.


Lidé nealko pivo pijí, jen když musí

Vložit :

Proto jsme po každém vypitém pivu provedli ještě jeden kontrolní test, a to zhruba pět minut po vypití piva. Výsledek byl přitom vždy stejný. Zatímco ihned po vypití piva byl test vždy pozitivní, po pěti minutách byl už organismus čistý a přístroj ukazoval nulu.
 

"Výsledek testu ukázal, že ihned po vypití piva se v dechu alkohol nachází. Po vydýchání za zhruba pět minut už je ale hladina alkoholu nulová,“ potvrdil i náš testující strážník Petr Procházka.


A rada na závěr? Jste-li řidič, můžete se na nealkoholické pivo spolehnout, vždy ale po jeho vypití neusedejte za volant okamžitě, ale až za pár minut.

V pití nealkoholického piva je lepší být střídmý. Ne snad kvůli nebezpečí opilosti, ale spíše kvůli plynulosti jízdy. Test totiž prokázal ještě jeden fakt. Nealkoholické pivo je silně močopudné.

 

Kontakt

Tomáš Nádeníček

tomasnadenicek@seznam.cz

Vyhledávání

 

Novinky

19.01.2009 20:24

novinka od ŠKODOVKY

  Autonovinky 2009: start do nejisté doby   Nic není definitivní. To dnes platí ve světě aut víc než kdy jindy. Kdo ví, jestli ještě na konci roku budou některé značky existovat. Ohlášené novinky už automobilky ale asi na trh uvedou; stály je moc peněz a energie. Česko se v novém roce...
11.01.2009 22:00

CO DĚLAT PŘI DOPRAVNÍ NEHODĚ...DŮLEŽITÉ...

Co dělat při dopravní nehodě: velký průvodce novinkami   Česká republika - Od Nového roku přestala policie jezdit k dopravním nehodám, při nichž vznikla škoda nižší než sto tisíc korun. Řidiči s sebou musí nově vozit formulář pro záznam o nehodě. Obsahuje všechny...
11.01.2009 10:05

Škoda Tudor II

Češi touží po kupé škodovky: Škoda Tudor dvakrát jinak Čtvrtá modelová řada mladoboleslavské automobilky bude velkoprostorová - to už je jisté. První "roomsterovaté" škodovky se začnou prohánět po silnicích v roce 2006. Kam by pak měla tuzemská automobilka zaměřit svou...
04.01.2009 22:10

PRO ŘIDIČE

Doporučuji každému řidiči a i tomu kdo si hodlá ř.p. udělat.Sám jsem se divil kolik jsem toho už zapomněl a to za volantem sedím denno denně. ...
28.12.2008 14:23

aktuální novinky

  Novinky.cz

EMINA © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode