Spousta malých skutků činí život velkým.

novinka od ŠKODOVKY

19.01.2009 20:24

 

Autonovinky 2009: start do nejisté doby

 

Nic není definitivní. To dnes platí ve světě aut víc než kdy jindy. Kdo ví, jestli ještě na konci roku budou některé značky existovat. Ohlášené novinky už automobilky ale asi na trh uvedou; stály je moc peněz a energie. Česko se v novém roce těší hned na dvě novinky: Škodu Yeti a kombíkového superba.

 

 

Jestli se některých novinek v našem seznamu dočkáme letos, je v dnešní době, ve které to má nemálo automobilek hodně nahnuté, hodně nejisté.

Některé modely už známe z obrázků nebo autosalonů a teď se chystá start jejich sériové výroby, jiné jsou už dlouho dopředu slíbené a čekají na svých pár minut slávy na některém ze světových autosalonů.

Hned v lednu se první várka představí v Detroitu. Letošní autosalon NAIAS bude hodně zajímavý. Některé značky se z něj odhlásily pro jistotu úplně. Prý je to moc peněz k vydání s nijak valným výsledkem. Možná se detroitského autosalonu ročník 2010 už vůbec nedočkáme vzhledem ke kondici, v jaké američtí výrobci jsou.

To Ženeva, kde se každoročně koná asi nejlepší evropský autosalon, hlasí plně obsazené výstaviště. Možná už tam se ukáže, jak stávající světová krize, která zasáhla nejbolestněji právě autoprůmysl, zamíchala rozdělením sil mezi značkami.

Letos se ještě Evropa budě těšit na zářijový autosalon ve Frankfurtu a čeští autofanoušci si už dělají vykřičník k druhému červnovému týdnu, a to kvůli tradičnímu brněnskému autosalonu. Za pozornost stojí určitě i srpnový autosalon v Moskvě, který ukáže, co pofrčí na třeskutě se rozvíjejícím ruském trhu.

Automobilky si určitě připraví pár překvapení na menší autosalony a znalci vyrazí na podzim až ufoidními koncepty japonských automobilek do Tokia.

A na závěr smutná zpráva, která ukazuje, jak na tom světový autoprůmysl je: pořadatelé se rozhodli zrušit australský autosalon v Brisbane, který se již tradičně koná začátkem února. Jako hlavní důvod organizátoři uvádí nezájem automobilek, které se jedna za druhou z veletrhu odhlásily. Šéf autosalonu Chris Beecham oznámil, že autovýstava, kterou Brisbane vidělo poprvé v roce 1964, se možná uskuteční v roce 2010. 

Kontakt

Tomáš Nádeníček

tomasnadenicek@seznam.cz

Vyhledávání

 

Novinky

21.02.2013 22:51

RADA PŘI BODNUTÍ HMYZEM !!!!!!

  Bodnutí včelou, vosou ... dobrá rada :)) Málo kdo ví, jak rychle pomoci člověku a dítěti, aby neotekl po včelím a vosím bodnutí. Platí tato rada i pro alergiky ... mám to mnoho let vyzkoušené !!! Všichni komu jsem tuto radu řekla, žasnou jak to úžasně funguje!!! Když vás bodne tento hmyz,...
27.03.2012 20:28

Zaručený odpuzovač klíšaťat.....

Klistata.pdf   klikni....
14.10.2011 15:32

ZIMNÍ PNEUMATIKY OD LISTOPADU 2011 POVINNÉ!!!!!!

Zimní pneumatiky jsou od listopadu 2011 povinné. Test poradí, kterou vybrat Od prvního listopadu jsou v České republice povinné zimní pneumatiky - za předpokladu, že na silnici leží souvislá vrstva sněhu, led či námraza. Jaké pneumatiky vybrat? Napoví test Autoklubu ČR, který testoval v...
01.08.2011 02:52

Jak ušetřit peníze za provoz svého auta

Jak ušetřit peníze za provoz svého auta     Ceny pohonných hmot se neustále zvyšují a podle mnoha odborníků budou v růstu dále pokračovat. Vlastní automobil se proto stává čím dál větší položkou v rozpočtu mnoha rodinných financí. V tomto článku se dozvíte kde všude můžete za provoz...
27.06.2011 19:04

POZOR NA KLÍŠŤATA

Klíšťata jsou v plné aktivitě, hrozí boreliózou a zánětem mozku Za poslední dva týdny dosáhla klíšťová aktivita opakovaně na nejvyšší stupně a v červených číslech by se měla pohybovat i během nejbližších dnů. Stoupá tak i hrozba nákazy. Klíště může kousnutím přenést na svého hostitele klíšťový...

EMINA © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode