Spousta malých skutků činí život velkým.

Firefox 3

21.08.2009 13:25

 

Nový Firefox opravuje desítky chyb, některé z nich jsou kritické

Společnost Mozilla uvolnila pro všechny uživatele novou aktualizaci internetového prohlížeče Firefox 3. Ten opravuje neskutečně velké množství chyb, které byli schopni vývojáři u starší verze schopni zachytit. Z celkového počtu 67 oprav je navíc devět chyb bezpečnostních a jedna dokonce kritická. Vývojáři Firefoxu proto doporučují co nejdříve prohlížeč aktualizovat.

 

Firefox i pro mobilní telefony

Jednou z hlavních výsad chytrých telefonů s operačním systémem je velký a prostorný displej, který přímo vybízí k surfování na internetu i na cestách. V současné době zápasí o titul nejoblíbenějšího prohlížeče v mobilu Internet Explorer a Opera. Do souboje nyní přispěchal i Firefox, který je v první testovací verzi určen pro mobilní telefony od Nokie.

Mozilla Fennec je název nového internetového prohlížeče pro mobilní telefony, který má vycházet z populárního Firefoxu. Fennec je podle tvůrců prozatím jen kódové označení testovací verze. Finální program prý ponese název podle svého staršího bratříčka ze stolních počítačů.

Fennec je plně optimalizován pro mobilní telefony s dotykovým displejem. Testovací verze je prozatím určena pro Nokii N810, která pracuje s linuxovým operačním systémem. Více se dozvíte ZDE.

 

Internetový prohlížeč Firefox 3.0.9 je v pořadí již třetí aktualizací od začátku letošního roku. Přestože starší verze přinesly také několik oprav, někdy se mohl prohlížeč chovat nestabilně a padat. Všechny tyto problémy by měla novinka již zcela opravit.

Ve starších verzích Firefoxu se v on-line aplikacích pro správu e-mailu také někdy stávalo, že se u zprávy nezobrazovaly vložené přílohy. I s touto chybou si aktualizovaný prohlížeč poradí, stejně jako se ztrácejícími se cookies, které jste uložili.

Přečtěte si také: Internet Explorer 8 je podle Microsoftu nejrychlejší na planetě

Podle prvních postřehů na zahraničních diskusních fórech je navíc nová verze o poznání rychlejší, než starší varianty. A to jak v načítání stránek, tak v odesílání obsáhlejších formulářů.

Pokud máte v internetovém prohlížeči nastavené automatické aktualizace, měla by vám v počítači automaticky vyskočit nabídka na možnost aktualizace. Druhou možností je stáhnout Firefox 3.0.9 pro operační systém Windows, Linux i Mac OS X pomocí sledujících odkazů:

Firefox 3.0.9 pro Windows

Firefox 3.0.9 pro Linux

Firefox 3.0.9 pro Mac OS X

 

Na trhu je několik internetových prohlížečů, nejpoužívanější je ale Internet Explorer 7 a konkurenční produkt Firefox 3.5 od společnosti Mozilla. Uživatelé se stále častěji také přiklání k alternativnímu internetovému prohlížeči Opera 9.5.

Před časem ale začal Microsoft do Windows automaticky instalovat nový Internet Explorer 8. To by podle očekávání Microsoftu mělo s oblíbeností jednotlivých prohlížečů pořádně zamávat. [celá zpráva]

Vybíráme nejrychlejší a nejbezpečnější internetový prohlížeč

Společnost Futuremark nedávno spustila webový projekt zvaný Peacekeeper. Jde o test webových prohlížečů, který si může vyzkoušet kdokoliv na síti. A k čemu je tento „strážce míru“ dobrý? Měl by poradit, který prohlížeč na vašem počítači běhá nejrychleji. Test nejpoužívanějších internetových prohlížečů naleznete ZDE.

 

Kontakt

Tomáš Nádeníček

tomasnadenicek@seznam.cz

Vyhledávání

 

Novinky

19.01.2009 20:24

novinka od ŠKODOVKY

  Autonovinky 2009: start do nejisté doby   Nic není definitivní. To dnes platí ve světě aut víc než kdy jindy. Kdo ví, jestli ještě na konci roku budou některé značky existovat. Ohlášené novinky už automobilky ale asi na trh uvedou; stály je moc peněz a energie. Česko se v novém roce...
11.01.2009 22:00

CO DĚLAT PŘI DOPRAVNÍ NEHODĚ...DŮLEŽITÉ...

Co dělat při dopravní nehodě: velký průvodce novinkami   Česká republika - Od Nového roku přestala policie jezdit k dopravním nehodám, při nichž vznikla škoda nižší než sto tisíc korun. Řidiči s sebou musí nově vozit formulář pro záznam o nehodě. Obsahuje všechny...
11.01.2009 10:05

Škoda Tudor II

Češi touží po kupé škodovky: Škoda Tudor dvakrát jinak Čtvrtá modelová řada mladoboleslavské automobilky bude velkoprostorová - to už je jisté. První "roomsterovaté" škodovky se začnou prohánět po silnicích v roce 2006. Kam by pak měla tuzemská automobilka zaměřit svou...
04.01.2009 22:10

PRO ŘIDIČE

Doporučuji každému řidiči a i tomu kdo si hodlá ř.p. udělat.Sám jsem se divil kolik jsem toho už zapomněl a to za volantem sedím denno denně. ...
28.12.2008 14:23

aktuální novinky

  Novinky.cz

EMINA © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode