Spousta malých skutků činí život velkým.

VIRUS!!!!!!

23.08.2009 13:55

Nový trojský kůň ohrožuje české a slovenské počítače

V Česku a na Slovensku se v červnu objevil nový virus s názvem Bredolab, který se hned stal největší tuzemskou počítačovou hrozbou. V obou zemích měl tento trojský kůň mezi všemi viry podíl sedm procent. Překonal tak dokonce zákeřný červ Conficker, který již několik měsíců napadá po celém světě počítače s operačním systémem Windows. Vyplývá to ze statistiky antivirové společnosti Eset.

 

Cílem nového trojského koně Breolab je v počítači vypnout zabezpečení operačního systému, aby se do něj mohl nainstalovat další škodlivý kód.

Trojský kůň

Trojský kůň či Trojan je program, který se tváří jako legitimní, ale přitom vykonává funkce, které mohou ohrožovat bezpečnost uživatelových dat na PC. Trojan umožňuje útočníkovi ovládat na dálku napadený počítač.

Své jméno dostal trojský kůň podle pověsti o městě Trója. Za městskou bránu byl podle bájí dopraven dřevěný kůň s vojskem, které se skrývalo jeho útrobách. Útočníci tak nepozorovaně pronikli za hradby a město pak dobyli.

Nový trojský kůň Breolab se sám umisťuje do běžících procesů v počítači a snaží se vypnout bezpečnostní programy operačního systému, takže uživatel o něm nemusí vůbec vědět. Je schopný se sám kopírovat do systémových souborů a spouštět se při každém zapnutí počítače.

Zároveň tento virus komunikuje se vzdáleným serverem prostřednictvím HTTP. Pokud je tedy tento trojský kůň v systému, jeho hlavní úlohou je stahovat do infikovaného počítače další škodlivé programy.

V ostatních zemích Evropy i celosvětově je nejrozšířenější zákeřný počítačový červ Conficker. V mnoha státech, kde je Conficker jedničkou, zároveň dosahuje velmi vysokých podílů mezi všemi detekovanými hrozbami. Například na Ukrajině (27,16 %), v Rusku (20,43 %) a v Jižní Africe (16,60 %).

Jak se proti Confickeru bránit

Pokud váš počítač nebyl chráněný a nejste si jistí stavem jeho bezpečnosti, můžete jej bezplatně oskenovat nástrojem Eset Online Scanner. Pokud vám scanner ohlásí, že váš počítač je infikovaný červem Conficker, můžete stáhnout a využít nástroj Eset Conficker Removal Tool na odstranění tohoto červa.

Bezpečnostní experti také důrazně doporučují nainstalovat do počítače všechny dostupné bezpečnostní aktualizace, které jsou dostupné přes systém automatických aktualizací nebo přes stránku Windows Update.

Na druhém místě za Confickerem se v celosvětovém měřítku s osmi procenty umístil INF/Autorun. Tak je označována směs hrozeb, nejčastěji trojských koní, šířících se přes vyměnitelná média.

Vysoký podíl mezi počítačovými infiltracemi měl v dubnu také virus OnLineGames snažící se odcizit hlavně přístupové údaje k účtům hráčů populárních online počítačových her.

 

 

TADY SI MŮŽETE SCELA ZDARMA STÁHNOUT PLNOU VERZI ANTIVIRUSU AVAST PRO NEKOMERČNÍ UŽITÍ,NUTNÁ JE POUZE REGISTRACE KTERÁ JE HOTOVÁ ZA PÁR MINUT,PO REGISTRACI VÁM BUDE NA VAŠI EMAILOVOU ADRESU ZASLÁN KLÍČ KTERÝ PO VLOŽENÍ FUNGUJE JEDEN ROK,PO UPLINUTÍ SI ZAŽÁDÁTE O DALŠÍ A TAK DÁLE.........

 

 

                             Download avast! Home Edition - Stahuj.cz

Kontakt

Tomáš Nádeníček

tomasnadenicek@seznam.cz

Vyhledávání

 

Novinky

19.04.2009 22:24

Vědci určili v cigaretovém kouři ldvě látky,které vyvolávají rakovinu plic......

Vědci určili v cigaretovém kouři dvě látky, které vyvolávají rakovinu plic Američtí vědci odhalili dvě látky v tabákovém kouři, které jsou přímo spojeny s výskytem rakoviny plic. Toto zjištění podle nich může pomoci předvídat, u kterých kuřáků se tato nemoc rozvine. Zjistili, že rakovina je...
08.03.2009 18:40

Viry zaútočí na mobily.....

Viry zaútočí i na mobily, varují odborníci Pozor na telefony. Na ty „chytré“ vybavené operačním systémem možná už příští rok zaútočí nové sofistikované viry. Čím by škodily? Zavirovaný přístroj by mohl napadat určité webové stránky, sám nakupovat vyzváněcí melodie z internetu nebo vytáčet...
05.03.2009 23:26

Pozor na nealko pivo........

TEST: I po nealko pivu NADÝCHÁTE Je čím dál populárnější, zároveň jej ale opřádá spousta mýtů a pomluv. Řeč je o nealkoholickém pivu. V našem testu jsme vyzkoušeli, jestli po vypití nealkoholického piva skutečně policistům nenadýcháte. Princip testu byl jednoduchý. Po každém vypitém...
02.03.2009 22:12

BATERKA KTERÁ FUNGUJE NA COCA-COLU...

Baterku od Sony dobíjí Coca-Cola   Pravděpodobně nejpopulárnější slazený nápoj na světě má najednou nové využití. Postarala se o to společnost Sony, která představila baterku, která "běží" na Coca Colu. Bude napájet Walkmany? Občas to vypadá, že je tolik způsobů nabíjení, kolik je...
02.03.2009 22:05

NEJLEVNĚJŠÍ AUTO SVĚTA.....

Nejlevnější auto světa se začne prodávat koncem března   ¨¨Indická automobilka Tata Motors zahájí 23. března v Bombaji prodej svého modelu Nano, který je při ceně 100 000 rupií (přes 44 500 korun) nejlevnějším vozem světa. V Evropě se zatím prodávat nebude. Na začátku dubna...

EMINA © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode